Ads

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

"Σκυλάκια... τέρατα" σε νηπιαγωγείο



Εμείς οι μεγάλοι δημιουργούμε το πρόβλημα. Από μόνο του, οποιοδήποτε παιδάκι θα ξετρελενόταν με ένα μικρό γιρκσάιρ τέριε σαν αυτό της φωτοραφίας

 

Εξοργιστική και αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά εκπαιδευτικού και γονιών στα Χανιά




Την Παρασκευή που μας πέρασε κάλεσαν την κ. Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων», από τον Δήμο Χανίων διότι "μεγάλη αγέλη σκύλων εισέβαλε σε νηπιαγωγείο" και οι γονείς διαμαρτύρονταν από φόβο για τα παιδιά τους. Όπως η ίδια λέει στην επιστολή που μας έστειλε, επρόκειτο για 3 σκυλάκια μικρά και αδύνατα... 

Αναδημοσιεύουμε την επιστολή της γιατί το περιστατικό που περιγράφει φανερώνει το επίπεδο φιλοζωίας στη χώρα και το πόσο μεγάλος είναι ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε για να γίνουμε μια πραγματικά φιλόζωη κοινωνία: 


Σήμερα με πήραν τηλέφωνο από τον Δήμο Χανίων να πάω να δω μια μεγάααααλη αγέλη ζώων, μεγαλόσωμων, που έχουν μπει σε νηπιαγωγείο, τα παιδιά φοβόντουσαν να βγουν έξω να παίξουν, οι γονείς έξαλλοι διαμαρτύρονταν στον Δήμο και είχε γίνει και μεγάλο θέμα από ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων. Πήγα αμέσως για να δω τι συμβαίνει και ακόμη γελάω αλλά και κλαίω. Επρόκειτο για 3 σκυλάκια, σε 3 στρέμματα χώρο που είναι το νηπιαγωγείο. Το ένα ήταν 5 κιλά, γκριφόν-τερριέ, εξαιρετικά αδύνατο, το κουταβάκι του 4 μηνών περίπου, 3 κιλά και αυτό εξαιρετικά αδύνατο, και ένα ημίαιμο κυνηγοσκυλάκι περίπου 10 κιλά.



Φοβισμένα και τα 3 "τέρατα" δεν πλησίαζαν άνθρωπο, εκτός από το κυνηγοσκυλάκι, και αυτό περίπου ενός έτους. Εννοείται ότι τα τάισα και άφησα τροφή, με πλησίασε δε μόνο το κυνηγόσκυλο, τα άλλα όπου φύγει-φύγει. Αυτά λοιπόν τα θηρία ήταν η αιτία που ξεσηκώθηκαν αρχές, γονείς, δάσκαλοι, ΜΜΕ κλπ. Μίλησα με μία νηπιαγωγό, η οποία μου είπε ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα -πώς να ’χουν εξάλλου- αλλά πρόβλημα έχουν οι γονείς και οι δάσκαλοι.



Μετέφερα κατόπιν τη θέση μου στον Δήμο και τους πρότεινα τα εξής. 1. Να κάνουμε άμεσα σεμινάριο στα παιδιά του σχολείου αυτού. 2. Να ενημερώσουμε τους γονείς για ποιο λόγο δεν πρέπει να φοβούνται 3. Να εμβολιαστούν, αποπαρασιτωθούν κλπ. τα σκυλάκια, και έστω τα δύο από αυτά, τα μικρά, να υιοθετηθούν από το νηπιαγωγείο με τη βοήθεια του συλλόγου μας αλλά και του Δήμου, όπως γίνεται σε όλη την πολιτισμένη Ευρώπη, στην οποία, φευ, θέλουμε να ανήκουμε.



Τι ήθελα να το πω. Σε λίγο με πήρε τηλέφωνο η διευθύντρια του νηπιαγωγείου, την οποία είχαν ενημερώσει οι αρμόδιοι του Δήμου, της μετέφερα την πρότασή μου και πάλι, ήταν σαν να μιλούσα στο κενό, και έξαλλη άρχισε να λέει τα γνωστά. "Εγώ δεν μπορώ να έχω τα παιδιά με τα σκατά των σκύλων. Αν δεν έλθετε να τα πάρετε το Σ/Κ τα σκυλιά θα τα δηλητηριάσουν οι γονείς των παιδιών».



Μαζί με ένα εγκεφαλικό που έπαθα προς στιγμή με την απαράδεκτη αυτή τοποθέτηση της "εκπαιδευτικού" και βρισκόμενη μέσα σε καταρρακτώδη βροχή και αυτή να με απειλεί για τα ζώα, αποφασίζω να ενημερωθούν όλα τα κανάλια και ο τύπος γι’ αυτή την πολιτιστική κατάντια και την "παιδεία" ανθρώπων που καλούνται να μορφώσουν τα νέα παιδιά.



Πιεζόμενη να μην κάνω τίποτα ακόμη, δέχτηκα προς το παρόν να μην προχωρήσω σε καταγγελίες το Σ/Κ και ενημέρωσα την «εκπαιδευτικό» ότι αν συμβεί οτιδήποτε στα ζώα θα έχει την απόλυτη ευθύνη και τις συνέπειες αυτή και οι γονείς ένας προς ένας των παιδιών, με όλες τις συνέπειες, τους οποίους και της ζήτησα να ενημερώσει. Δεν ξέρω τι τελικά θα γίνει ακριβώς, είμαι σε εγρήγορση. Όταν έτσι εκπαιδεύονται τα παιδιά , δυστυχώς μας στερούν την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο για τη χώρα.


Νατάσα Μπομπολάκη

http://animalspress.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Εμ, ετσι ειναι εδω στην Ελλαδα! Γι αυτο εχουμε φτασει σε αυτο το επιπεδο που ειμαστε σημερα!ΝτροπΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νατάσα, έτσι, κράτα τους σε "στενό μαρκάρισμα", δυστυχώς στην Ελλάδα μόνο ο φόβος φυλάει τα έρμα. Κατάντια, παραγματικά. Μακάρι να ζήσουμε όλοι την μέρα που θα μας καλέσει μία διευθύντρια σχολείου προκειμένουν να ζητήσει βοήθεια για να στειρωθούν τα ζώα που υιοθέτησαν στο Νηπιαγωγείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή