Ads

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Επιδρομή αδέσποτων σκύλων στο κοιμητήριο Λευκωσίας. Θύματα αδέσποτα γατιά.




Μεγάλος αριθμός γάτων, που διαβιούν στο κοιμητήριο Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, σκοτώνονται καθημερινά από αδέσποτα κυνηγόσκυλα, με τους αρμόδιους να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Αυτό που μου κάνει εντύπωση στην περίπτωση αυτή είναι το γεγονός ότι οι επιτιθέμενοι είναι σκυλιά-φαντάσματα. Ενώ όλοι οι αρμόδιοι βεβαιώνουν ότι θα κάνουν το παν για να σταματήσουν το κακό, κανείς δεν ξέρει πόσα και ποια είναι τα κυνηγόσκυλα και για πόσες αγέλες μιλάμε.



Μέχρι χθες καταμετρήθηκαν νεκρά 20 γατάκια στο κοιμητήριο Λευκωσίας, ενώ το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες και στο κοιμητήριο Αγλαντζιάς, όπου εντοπίστηκαν 40 νεκρά γατάκια. Αρμόδιοι προσπαθούν να δουν κατά πόσο είναι η ίδια αγέλη αδέσποτων που επισκέπτεται τα δύο κοιμητήρια, ή αν υπάρχουν περισσότερες από μία. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να είναι η ίδια αγέλη παρά το ότι μοιάζουν.


Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ευημερίας Γάτων, Ντίνος Αγιομαμίτης, ανέφερε ότι πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με τέτοια επιθετικότητα από κυνηγόσκυλα, δεδομένου ότι στην προκειμένη περίπτωση κάποια από αυτά προχωρούν ακόμα ένα βήμα παραπέρα και τρώνε τη λεία τους.



Σύμφωνα με τον κ. Αγιομαμίτη, ανέφερε ο ίδιος το περιστατικό αυτό με παράπονό του προς την Αστυνομία, ωστόσο έλαβε την απάντηση ότι είναι αναρμόδια να χειριστεί το θέμα. Επικοινώνησε επίσης με τον Δήμο Αγλαντζιάς, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τον Σύνδεσμο για να βρεθεί κάποια λύση. Οι υπεύθυνοι του Δήμου Λευκωσίας δήλωσαν επίσης έτοιμοι να βοηθήσουν, αλλά όπως ανέφεραν δεν είναι εύκολο πρόβλημα γιατί αυτού του είδους τα σκυλιά δύσκολα πέφτουν σε παγίδες.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου