Ads

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Δραματική διάσωση δυο σκύλων τους οποίους εγκληματίες πέταξαν σε μια λίμνη με πηχτό κατράμι



Φιλόζωοι προσπαθούν να ανασύρουν τα δυο σκυλάκια από τη λίμνη με τη μαύρη πίσσα

Την Κυριακή που πέρασε, φιλόζωοι έσωσαν από βέβαιο θάνατο δυο σκυλάκια που τα είχαν πετάξει σε λίμνη με πηχτό κατράμι στην πόλη Antofagasta της Χιλής. 


Ένα από τα σκυλάκια μόλις ανασύρθηκε από τη λίμνη με την πίσσα
Τα κλάματα των σκύλων τούς κίνησαν την περιέργεια και πήγαν να δουν. Το θέαμα ήταν συγκλονιστικό και πρωτόγνωρο. Δυο σκυλάκια ήταν βυθισμένα σε μια λίμνη από μαύρη πίσσα και μετά βίας και δυσκολίας μπορούσαν να κρατούν την μύτη τους έξω από το μαύρο υγρό για να αναπνέουν. Τα σώματά τους ήταν εξολοκλήρου βυθισμένα στο κατράμι, το οποίο σε λίγο θα τα κατάπινε.

Το ίδιο σκυλάκι πριν και μετά τον καθαρισμό του
Η προσπάθεια διάσωσης άρχισε αμέσως, με μόνο εξοπλισμό ένα σχοινί και μερικά παλιά ελαστικά αυτοκινήτου. Δεν ήταν εύκολη δουλειά για κάποιον που δεν ήθελε να βρεθεί μέσα στη λίμνη. Ούτε ήταν εύκολο να πιάσει κανείς τους σκύλους με τα χέρια γιατί γλιστρούσαν και ήταν κολλημένοι στην πίσσα. Στο τέλος τα κατάφεραν.

Να και το άλλο σκυλάκι καθαρό και όμορφο!
Αμέσως μετά άρχισε η διαδικασία καθαρισμού τους. Επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, η οποία όμως, όταν τέλειωσε, αποκάλυψε δυο όμορφα και αξιολάτρευτα κουτάβια. Έρευνες που έγιναν στην περιοχή αποκάλυψαν τα πτώματα έξι ακόμη σκυλιών που είχαν τραγικό θάνατο στη μαύρη λίμνη.


Στα δυο βίντεο που θα δείτε σε λίγο αποτυπώνονται οι δυο φάσεις της επέμβασης των καλών αυτών ανθρώπων, η διάσωση και ο καθαρισμός, ή μάλλον η αρχή του καθαρισμού τους.

Πρώτο βίντεο: η διάσωση



Δεύτερο βίντεο: αρχίζει το καθάρισμα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου