Ads

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Να υιοθετήσω σκυλί με αναπηρία;




Πέπε
Θα απαντήσω με μια ιστορία, αυτήν του πρώτου μαθητή που είχα την τύχη και την χαρά να εκπαιδεύσω. Ο Πέπε γεννήθηκε με το τέταρτο ποδαράκι του να μην έχει αναπτυχθεί σωστά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το κατεβάσει και να το πατήσει. Έτσι, ζει με τρία δυνατά πόδια.



Ίσως να γεννούνται πολλά ερωτήματα για το πόσο και πώς μπορεί να ζήσει ένα σκυλί με αναπηρία που δεν περιορίζεται μόνο στα πόδια αλλά σε διάφορα μέλη του σώματος. Τον πρώτο λόγο έχουν οι κτηνίατροι οι οποίοι, βάση της εμπειρίας τους, μπορούν να αξιολογήσουν την σοβαρότητα και την κατάσταση της πορείας κάθε περίπτωσης. Αν δώσουν το πράσινο φως, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο σκύλος δεν θα στερηθεί τίποτα από ότι αν ήταν αρτιμελής.




Κάπως έτσι συμβαίνει και με τον Πέπε. Παίζει, τρώει, μεγαλώνει, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κανονικού σκύλου και σε αυτό βοηθούν και η ιδιοκτήτρια και φίλη του treat2treat, Δήμητρα, η οποία τον φροντίζει με ιδιαίτερη αγάπη. Τη δυσκολία στο περπάτημα τη φτιάξαμε έγκαιρα και επιπλέον διέπρεψε στην εκπαίδευση για τις βασικές εντολές με clicker.



Τα σκυλιά με αναπηρία δεν είναι ούτε για πέταμα, ούτε για ευθανασία, ούτε για περιφρόνηση. Έχουν χρόνο ζωής ποιοτικό, όμορφο και δημιουργικό. Αγαπήστε τα όπως κάθε άλλο σκύλο και δώστε τους την αγάπη και τη φροντίδα που τους αξίζει.



ΥΓ: Στο εξωτερικό, αλλά και εδώ σε κάποιο βαθμό, έχει αναπτυχθεί πολύ η βιομηχανία με πρόσθετα εξαρτήματα για σκυλιά.


Πηγή: http:// treat2treat.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου