Ads

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Το ελαφάκι και ο αγρότης



Το ελαφάκι εκφράζει την αγάπη του στον άνθρωπο που το μεγάλωσε
Το ελαφάκι της φωτογραφίας μας ζει ελεύθερο στη Γαλλία και είναι εφτά μηνών. Η μητέρα του σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα πριν ακόμη το γεννήσει. Ένας νοσοκόμος που είδε το σώμα της ελαφίνας στο δρόμο, σταμάτησε να δει τι γίνεται. Η ελαφίνα ήταν ήδη νεκρή, στα σπλάχνα της όμως σπαρταρούσε ένα ελαφάκι που προσπαθούσε να δει το φως πριν το πνίξει το σκοτάδι. 


Με τη βοήθεια του καλού αυτού ανθρώπου το ελαφάκι γεννήθηκε και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από έναν φιλόζωο αγρότη. Του έδωσε το όνομα Φανφάν. Το τάιζε με το μπιμπερό κάθε τέσσερις ώρες στην αρχή, ενώ του παρείχε πλήρη ελευθερία όπως προστάζει ο νόμος.



Σήμερα ο Φανφάν είναι ένα αξιαγάπητο ελαφάκι που ζει ελεύθερο, χωρίς όμως να έχει ξεχάσει τον σωτήρα του, ο οποίος δήλωσε: «Όλη τη νύχτα είναι στο δάσος με τα άλλα ελάφια. Επιστρέφει στο σπίτι το πρωί για να μου πει καλημέρα και να προγευματίσει μαζί μου. Έρχεται και ξαπλώνει ανάμεσα στα πόδια μου και μαζεύει όλα τα ψίχουλα που έχουν πέσει στο πάτωμα. Για τον Φανφάν είμαι η μητέρα του!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου