Ads

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο σκύλος βοηθά στο ...αδυνάτισμα!



Ο σκύλος δεν είναι απλά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Ίσως να αποδειχθεί και το καλύτερο μέσο για την απώλεια βάρους σύμφωνα με μια νέα μελέτη, καθώς αναγκάζει τον κάτοχο του να αυξήσει την κίνηση του με συνέπεια να χάσει βάρος.

Στόχος της έρευνας, σύμφωνα με τη Ρεμπέκα Τζόνσον είναι να ενθαρρύνει τους παθολογικά παχύσαρκους να ασκηθούν και να χάσουν βάρος.
" Γνωρίζουμε όλοι ότι το περπάτημα είναι ευεργετικό για όλους αλλά δεν γνωρίζουμε πως θα κάνουμε τους ανθρώπους να εξοικειωθούν μ' αυτό και να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι η ένταξη ενός σκύλου στη ζωή ενός ανθρώπου αποτελεί ένα σοβαρό κίνητρο για να τον αναγκάσει να περπατά", δήλωσε η Τζόνσον, η οποία είναι συνεργαζόμενη καθηγήτρια νοσηλευτικής και διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου Κτηνιατρικής και Μελέτης Σχέσεων Ανθρώπων Ζώων του Πανεπιστημίου του Μισούρι της Κολούμπια.
Οι "περιπατητές σκύλων" που μετείχαν στην έρευνα ξεκίνησαν περπατώντας 10 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα και σταδιακά αύξησαν το χρόνο σε 20 λεπτά πέντε ημέρες την εβδομάδα. Η μια ομάδα περπάτησε επί 50 εβδομάδες και η άλλη επί 26 εβδομάδες. Όσοι από τους συμμετέχοντες δεν διέθεταν δικό τους σκύλο προμηθεύθηκαν έναν από την ειδική ένωση PALS.
Σύμφωνα με την Τζόνσον οι περιπατητές των 50 εβδομάδων έχασαν κατά μέσο όρο 7 κιλά."Ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από οποιαδήποτε άλλο εθνικό πρόγραμμα απώλειας βάρους" δήλωσε η Τζόνσον.
Οι περιπατητές που σταμάτησαν στην 26 εβδομάδα δεν έχασαν το ίδιο βάρος με τους άλλους "γεγονός που αποδεικνύει ότι χρειάζεται περίπου ένας χρόνος για να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα στην απώλεια του βάρος" σχολίασε η Τζόνσον.
"Το να έχεις ένα σκύλο που πρέπει να τον βγάζεις βόλτα, είτε είναι δικός σου, είτε έχεις αναλάβει την ευθύνη για το σκύλο κάποιου φίλου, είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για να περπατάς ή να μάθεις να περπατάς ", τόνισε η Ρεμπέκα Τζόνσον. 

Πηγή: www.typos.com.cy

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα, με το σκύλο μου κάνω πολλές φορές περπάτημα που ούτε καν το φαντάζεστε, αν και το δικό μου λόγω "μικρού μεγέθους" κουράζεται εύκολα και έρχεται να το πάρω αγκαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ontos boitha o skyllos sto adynatisma kai sthn kalyterh fysikh katastash. ftanne na mhn barietai o idiokthths na ton bgalei peripato

    ΑπάντησηΔιαγραφή