Ads

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Κύριε Δήμαρχε Λευκωσίας, σας μιλάμε!


Πάρκα για σκύλους υπάρχουν, όχι όμως στη Λευκωσία

Στις 27 Ιουνίου 2012, η φίλη Ζακλίν Γρίβα διερωτήθηκε τι κάνει ο Δήμος Λευκωσίας για τους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους. Προθυμοποιήθηκα και διαβίβασα στις 28 Ιουνίου 2012 στον Δήμαρχο Λευκωσίας, κύριο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, το ερώτημά της:
«Κάθε χρόνο πληρώνουμε στον Δήμο Λευκωσίας 20,50 ευρώ για τον σκύλο μας. Αλήθεια γιατί τα πληρώνουμε; Για ποιο σκοπό; Τι προσφέρει ο Δήμος για τα ζώα μας; Μήπως πάρκα; Μήπως δωρεάν περίθαλψη; Μήπως κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό;»


Στις 5 Ιουλίου 2012, και επειδή δεν πήρα καμιά απάντηση, έστειλα δεύτερη επιστολή που έλεγε τα εξής:
«Θα σας παρακαλέσω ακόμη μια φορά να επισπεύσετε την απάντησή σας. Ενδεχόμενη σιωπή θα δώσει την αφορμή στα μέλη της κοινότητας, τα οποία σε κάποιο στάδιο θα ενημερωθούν για την αλληλογραφία μας, να προβούν σε αρνητικά σχόλια, κάτι που ούτε επιθυμούμε ούτε επιδιώκουμε.»

Επειδή ούτε αυτήν τη φορά υπήρξε οποιαδήποτε απάντηση, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω το θέμα και να σας καλέσω όλους να μιλήσετε στον Δήμαρχο Λευκωσίας, υποβάλλοντας εισηγήσεις, παρατηρήσεις και παράπονα στο facebook. Οι πολλές φωνές δίνουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης και είναι πιο εύκολο να ακουστούν μέχρι το δημοτικό μέγαρο. Παρακαλώ τα σχόλιά σας να είναι σύντομα και επί της ουσίας. Κάνοντας κλικ στο αρχικό «μ’ αρέσει» (like) εκφράζετε την επιθυμία να αρχίσει ένας διάλογος με το Δήμο Λευκωσίας και να βελτιωθούν οι διευκολύνσεις που παρέχονται στα ζώα συντροφιάς και τους ιδιοκτήτες τους.

Το μπλογκ και η κοινότητα στο  facebook  Άνθρωπος και Σκύλος είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας που σκοπό έχει τη βελτίωση της ζωής των τετράποδων φίλων μας. Ελπίζω αυτό εδώ το εγχείρημα να βοηθήσει.
 

4 σχόλια:

  1. axiepainh prospathia - amfiballo an tha labete kapoia apanthsh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορίστε η επιστολή του Δήμου εις απάντησην δικών μου επιστολών:

    "10 Ιουλίου, 2012
    Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης έλαβε το ηλεκτρονικά μηνύματα σας με ημερομηνία 28 Ιουνίου και 5 Ιουλίου 2012 αντίστοιχα. Σας διαβιβάζω τις ευχαριστίες του για το ηλεκτρονικό σας μήνυμα και σας πληροφορώ ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για να σας αποσταλεί απάντηση στο ερώτημα που έχει τεθεί.

    Κλείνοντας σας ευχαριστούμε ξανά και παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί στο μέλλον μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου.

    Μάκης Νικολαΐδης, Προϊστάμενος ΓΕΠΔ
    Για Δημοτικό Γραμματέα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που άρχισε ένας διάλογος με τον δήμαρχο Λευκωσίας. Ελπίζω σύντομα να γίνει το ίδιο με όλους τους δημάρχους. Πολύ καλή η πρωτοβουλία του Άνθρωπος και Σκύλος να δώσει το λόγο στους δημότες. Αυτό που εισηγούμαι είναι η δημιουργία ενός πραγματικού πάρκου για σκύλους, όχι απλώς ενός χώρου για σκύλους. Η επένδυση δεν είναι τεράστια γιατί οι διευκολύνσεις είναι απλές, αλλά η επιτυχία θα είναι μεγάλη τόσο για τους δημότες και τα κατοικίδιά τους όσο και για τον δήμαρχο που θα φανεί ότι είναι μπροστά από την εποχή του.
    Μια άλλη εισήγηση κοινωνικού περιεχομένου είναι η προσφορά ορισμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών, όπως είναι οι εμβολιασμοί και οι αποπαρασιτώσεις, προς τους άπορους δημότες είτε δωρεάν είτε σε τιμή κόστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. poly thetikh exelixh! OI dikes mou erothseis einai oi exhs:

    Ti ginetai me ta adespota? Ti kanei o dhmos Leykosias gia to thema ayto? Yparxoun yphresies kai egkatastaseis gia th filoxenia kai frontida ton adespoton kai pou einai aytes? Ti ginetai otan den endiaferthei kanenas? Thanatonontai? Genika ti kanei o dhmos gia ta adespota?

    ΑπάντησηΔιαγραφή