Ads

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Υπηρεσίες και διευκολύνσεις για τα κατοικίδια: Η απάντηση του Δήμου Λευκωσίας


Στις 17 Ιουλίου, 2012 δημοσιεύσαμε ένα κείμενο που συνόψιζε τις απόψεις των φίλων του Άνθρωπος και Σκύλος σχετικά με υπηρεσίες και διευκολύνσεις που θα ήθελαν να προσφέρει ο Δήμος Λευκωσίας προς τα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους.

Η απάντηση του Δήμου με ημερομηνία 13 Αυγούστου, 2012 αγγίζει όλα σχεδόν τα σημεία ηγέρθησαν. Την παραθέτουμε αυτούσια: 


«Η Υγειονομική Υπηρεσία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της έχει προχωρήσει σε ολοκληρωμένη μελέτη για τη δημιουργία πάρκου σκύλων εντός των ορίων του Δήμου Λευκωσίας η οποία εξετάζεται γι αναληφθούν οι ανάλογες και πλέον ενδεδειγμένες λύσεις πριν την εφαρμογή της.

Παράλληλα έχουν ετοιμαστεί ενημερωτικά έντυπα και βιβλιαράκια/οδηγοί για τα δικαιώματα, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών σκύλων. Επιπρόσθετα ετοιμάστηκε εκστρατεία ενημέρωσης όλων των δημοτών με συγκεκριμένο σχέδιο δράσης στο οποίο εμπλέκονται εθελοντικές οργανώσεις, προγραμματίζονται εδικές ημερίδες κλπ. Όλο το σχέδιο έχει υποβληθεί στη διοίκηση για έγκριση και εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων.

Ταυτόχρονα έχουν αφαιρεθεί όλες οι απαγορευτικές πινακίδες από τα πάρκα του Δήμου και έχουν αναρτηθεί προειδοποιητικές για τη ρύπανση πινακίδες βάση της σχετικής νομοθεσίας. Τέλος αναμένεται το Δεκέμβριο του 2012 να λειτουργήσει και ο χώρος φύλαξης αδέσποτων σκύλων στο Παλιομέτοχο.

Το συγκεκριμένο ποσό που εισπράττεται από τις τοπικές αρχές καθορίζεται από τον Περί Σκύλων Νόμο για την έκδοση των σχετικών αδειών. Πέραν όμως αυτού, το ποσό που εισπράττεται από τους κατόχους σκύλων δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστον να καλύψει τις ανάγκες των δήμων αναφορικά με την ευημερία των σκυλιών και την ετοιμασία και έκδοση ενημερωτικών εντύπων.

Μάκης Νικολαΐδης, Προϊστάμενος ΓΕΠΔ, Για Γενικό Γραμματέα
Δήμος Λευκωσίας»

1 σχόλιο: