Ads

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο σκυλογατοποντικάνθρωπος, παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης



Η πυραμίδα του Γκρέγκορι: σκύλος, γάτος και ποντίκι
Ο Γκρέγκορι Πάικ είναι ένα είδος σύγχρονου λαϊκού ήρωα. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει ταξιδέψει μαζί με τα ζώα του σε όλη την Αμερική. Κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το μέρος που βρίσκεται, κάνει τη βόλτα του με τα τρία του ζώα, έναν σκύλο, έναν γάτο και ένα  ποντίκι.

Παράξενο θέαμα, αν σκεφτεί κανείς ότι συνήθως αυτά τα τρία ζώα θεωρούνται άσπονδοι εχθροί. Όμως ο σκύλος, ο γάτος και το ποντίκι και ο Τζον είναι μια οικογένεια. Ο σκύλος περπατά, ο γάτος κάθεται στη ράχη του σκύλου και το ποντίκι είναι ακόμη πιο ψηλά στη ράχη του γάτου. Η παράξενη αυτή πυραμίδα σταματά κάθε τόσο για να δεχθεί τα χάδια των περαστικών. Δεν είναι παράξενο που το παρατσούκλι του Τζον είναι «σκυλογατοποντικάνθρωπος».

Ο Τζον με την παρέα του
Η όλη ιστορία άρχισε πριν από δέκα χρόνια. Ο Τζον, άστεγος τότε, συζητούσε με άλλους που είχαν την ίδια μοίρα μαζί του τι είναι δυνατό και τι αδύνατο. Του ήρθε τότε η ιδέα να κάνει το αδύνατο, αυτός ο άστεγος να σχηματίσει μια οικογένεια που για τους άλλους φαινόταν μη ρεαλιστική.

Υιοθέτησε πρώτα τον σκύλο από ένα καταφύγιο. Μετά προστέθηκε το γατάκι που το βρήκε εγκαταλειμμένο σε μια οικοδομή υπό ανέγερση. «Ο σκύλος μεγάλωσε το γατάκι» είπε ο Τζον. «Ο γάτος τον θεωρεί μαμά του». Μετά ήρθε το ποντίκι και ολοκληρώθηκε η πυραμίδα. Η βάση της όμως είναι η στενή σχέση μεταξύ σκύλου και γάτου και το γεγονός ότι στον γάτο αρέσει πολύ να είναι καβάλα στον σκύλο.

Ο Τζον έχει επίγνωση του γεγονότος ότι, χάρη στη δημοσιότητα που παίρνει κάθε τόσο, είναι διάσημος στην Αμερική. Ο ίδιος φιλοσοφεί τη ζωή γενικά αλλά και τη δική του. «Κάποιος πρέπει να δείξει στον κόσμο ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον, ότι μπορεί να υπάρξει ειρηνική συμβίωση. Οι άνθρωποι που μας βλέπουν παίρνουν θάρρος, γίνονται πιο αισιόδοξοι».

Στο βίντεο θα δείτε και θα χαρείτε τον σκυλογατοποντικάνθωπο και την παρέα του:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου