Ads

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πιστό σκυλί μένει για έξι χρόνια δίπλα στον τάφο του ανθρώπου του



 
Ο Καπιτάν δίπλα στον τάφο του ανθρώπου του
Τα τελευταία έξι χρόνια ο σκύλος Καπιτάν μένει δίπλα στον τάφο του ανθρώπου του στην Αργεντινή. Κάθε μέρα, γύρω στις 6 το απόγευμα, ξαπλώνει δίπλα στην ταφόπλακα και μένει εκεί πιστός φύλακας μέχρι το πρωί.



Η ιστορία του Καπιτάν άρχισε στις 24 Μαρτίου 2006 όταν ο κύριός του πέθανε. Μόλις ο σκύλος διαπίστωσε ότι ο άνθρωπός του απουσίαζε, έφυγε από το σπίτι σε αναζήτησή του μέχρι που κατέληξε στο νεκροταφείο της πόλης. Από τότε μένει δίπλα στον τάφο του και αρνείται να επιστρέψει σπίτι.

Ο Καπιτάν, ημίαιμος γερμανικός ποιμενικός, υιοθετήθηκε για τον γιο της οικογένειας το 2005. Ο τελευταίος, μαζί με τη μαμά του, έψαξε παντού και τελικά εντόπισε τον Καπιτάν δίπλα στον τάφο του πατέρα του.

Και πάλιν ο Καπιτάν στο κοιμητήριο

Προσπάθησαν μάταια να πάρουν τον Καπιτάν σπίτι τους. Όταν μια φορά τα κατάφεραν, ο Καπιτάν μετά από λίγο επέστρεψε στο κοιμητήριο. Αποδέχτηκαν στο τέλος το γεγονός ότι ο σκύλος ανήκει στον νεκρό, κάτι που τους συγκίνησε βαθύτατα.

Οι άνθρωποι του κοιμητηρίου συμπάθησαν τον Καπιτάν και τον θεωρούν και δικό τους σκύλο. Τον ταΐζουν και φροντίζουν τους εμβολιασμούς του. Όταν κάποια στιγμή έσπασε το πόδι του, τον πήραν σε κτηνίατρο και ανέλαβαν όλα τα έξοδα.

«Κάνει μαζί μου βόλτες στο κοιμητήριο και είναι φιλικός με τους επισκέπτες», δήλωσε ο υπεύθυνος του κοιμητηρίου. «Όταν όμως βραδιάσει, ο Καπιτάν πηγαίνει και ξαπλώνει δίπλα στον τάφο του ανθρώπου του. Εμείς οι υπόλοιποι δεν υπάρχουμε γι’ αυτόν. Το μάθημα που μας δίνει είναι ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε εύκολα αυτούς που αγαπήσαμε και που έχουν φύγει από τη ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου