Ads

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Τα κάνει πάνω του όταν υποδέχεται τον άντρα μου



Πρόβλημα: Το σκυλάκι μας είναι φρόνιμο και αξιαγάπητο. Κυκλοφορεί ελεύθερα στο σπίτι και τον κήπο χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Το μόνο κακό είναι που λερώνει το πάτωμα από τη συγκίνησή του, μόλις το χαϊδέψει ο άντρας μου το απόγευμα που επιστρέφει από τη δουλειά. Τι να κάνω;

Απάντηση: Το λέρωμα του πατώματος είναι ένδειξη ευαίσθητου σκύλου με μειωμένη αυτοπεποίθηση, που αισθάνεται ταραχή, φόβο, ή μεγάλο ενθουσιασμό. Αρχίζοντας με την υποδοχή του συζύγου, αυτή μπορεί να γίνει στον κήπο, ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να μην υπάρχουν ζημιές. Ο άντρας σας θα πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία του γιατί η πολλή αγάπη και φιλικότητα χειροτερεύουν τα πράγματα. Μένει ακίνητος και αδιάφορος στην αρχή μέχρις ότου ηρεμήσει το σκυλάκι. Στη συνέχεια θα καθίσει κάτω και θα το χαϊδέψει στο πηγούνι, όχι στο κεφάλι ή την πλάτη. Με τον τρόπο αυτό οι πιθανότητες το σκυλάκι σας να αισθανθεί ψυχολογική πίεση ή απειλή μειώνονται. 


Το επόμενο στάδιο είναι η συνάντηση να γίνεται μέσα στο σπίτι ψύχραιμα και καθαρά.
Αυτά τα απλά πράγματα αν τα κάνετε συστηματικά, είμαι σίγουρος ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και το πρόβλημα θα εκλείψει.

Τελειώνοντας θα πρότεινα μια άσκηση που θα βελτιώσει την αυτοπεποίθηση του σκύλου σας. Στον κορμό και τα χαμηλά κλαδιά ενός δέντρου κρύβετε κομματάκια τυριού  και λουκάνικου. Αφήνετε τον σκυλί σας να τα ανακαλύψει και να τα φάει. Για να το κάνει όμως αυτό πρέπει να καταβάλει κάποια προσπάθεια γιατί οι λιχουδιές είναι καλά κρυμμένες. Η επιτυχία του θα τον χαροποιήσει και θα τον κάνει να γίνει πιο σίγουρος για τον εαυτό του.

Καλή επιτυχία!

3 σχόλια:

  1. πολυ καλη απαντηση απλα θα θελα να σημειωσω πως ειναι επιτακτικη αναγκη να κανετε καθημερινα ασκησεις αποχωρισμου - συναντησης . τα τσισα κατα την εισοδο του κηδεμονα ειναι ενδειξη αγχους αποχωρισμου κι ενθουσιασμου κατα την επαφη . οχι εντονα χαδια καμια στιγμη της ημερας . χαδια μονο οταν το σκυλι ειναι ηρεμο οχι οταν κανει τρελες . οι ασκησεις αποχωρισμου ειναι ως εξης . κανουμε πως ανοιγουμε τη πορτα να φυγουμε λεμε μια συγκεκριμενη φραση , την ιδια καθε φορα π.χ. "τα λεμε σε λιγο " βγαινουμε για 10 δευτερα ξαναμπαινουμε κι επιβραβευουμε με λιχουδια . αυτο βεβαια μονο αν το σκυλακι ειναι σχετικα ηρεμο , οχι αν πηδαει τριγυρω καθως βγαινουμε . αν το κανει περιμενουμε να χαλαρωσει και ξεκιναμε . σετ των 10 φορων αυτο 3,4 φφορες τη μερα . ΒΑΣΙΚΟ : παντα πριν φυγουμε για τα 10 τελευταια λεπτα δε δινουμε καμια μα καμια σημασια στο σκυλο . το ιδιο ακριβως κι οταν γυρναμε ! για 10 λεπτα δεν υπαρχει ο σκυλος . οτι μα οτι κι αν κανει για να μας κερδισει τη προσοχη . μετα τα 10 λεπτα κι εφοσον δε κανει τρελες χαιδευουμε ακριβως οπως ειπε ο κυριος αντωνης . το ιδιο ζηταμε κι απ τους επισκεπτες μας . οταν μπουκαρουμε μεσα στο σπιτι και πεφτουμε πανω στο σκυλο ειναι εγκλημα :) επισης μπαινουμε ηρεμα χωρις να πεταμε τσαντες και κλειδια αποτομα δεξια κι αριστερα . ησυχα βηματα σιγα σιγα αφηνουμε τα πραματα μας και οι κινησεις μας να δειχνουν ηρεμια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι απευαισθητοποιουμε το σκυλακι μας απο το αγχος αποχωρισμου . αρχιζει να καταλαβαινει πως δε τρεχει τιποτα που καποιος εφυγε η καποιος ηρθε . δεν εγινε και κατι φοβερο. οταν ομως εμεις με το που γυρναμε πεταμε τις τσαντες , μπουκαρουμε αποτομα και πεφτουμε σα τα βουβαλια πανω στο σκυλακι για χαδια του μαθαινουμε πως κατι συγκλονιστικο συμβαινει οταν φευγουμε κι οταν γυρναμε . μεγα λαθος . πρεπει να τα θεωρει ολα αυτα φυσιολογικα . αποχωρηση - εισοδος , δεν αλλαξαν και πολλα . ετσι αποκτα εμπιστοσυνη στον εαυτο του και σε σας . τη φραση αυτη πρεπει να τη λεμε καθε φορα που φευγουμε . δε χαιρεταμε , δε χαιδευουμε , ουτε καν κοιταμε το σκυλο οταν φευγουμε . το ιδιο και στην επιστροφη. μπορουμε ν αφησουμε 2 κονγκ οπλισμενα με ωραιες τροφες που τρωει πριν φυγουμε και μπαλες απ αυτες που βγαζουν λιγο λιγο τα μεζεδακια . ετσι ωστε μολις φυγουμε και φαει τη 1η φρικη να ξεσπασει εκει . κι οχι σε μαξιλαρια παπαπουτσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα σχόλια που συμπληρώνουν το αρχικό κείμενο και δίνουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη του τρόπου αντιμετώπισης του προβλήματος.

      Διαγραφή