Ads

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Τυφλό λαμπραντόρ πήρε βραβείο για τις ειδικές ικανότητές του



Τζακ ο τυφλός επαναφορέας


Ένα ταλαντούχο Λαμπραντόρ που λέγεται Τζακ διέπρεψε σε διαγωνισμό κατοικιδίων αφού εντυπωσίασε τους κριτές με την ικανότητά του να μπαίνει στο νερό και να φέρνει πίσω αντικείμενα που του ρίχνουν. Αυτή η άσκηση για ένα κανονικό Λαμποραντόρ είναι υπόθεση ρουτίνας. Ο Τζακ όμως είναι τυφλός, έχασε το φως του εδώ και τρία χρόνια.


Ο Τζακ σε δράση
Τον διαγωνισμό, που διεξήχθη πρόσφατα στη Βρετανία, οργάνωσε η εταιρεία Spot On. Ο Τζακ έχει ανακηρυχθεί πρωταθλητής, μετά από ψηφοφορία του κοινού, στην κατηγορία υδάτινα σπόρ. 

Ο Τζακ με την κυρία Σίμπσον
Η κυρία του, Μάργκαρετ Σίμπσον, δήλωσε: «Όταν τον πήραμε, άρχισε να χάνει το φως του. Ο Τζακ έπασχε από προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς όταν ήταν έξι χρονών και μέσα σε έναν χρόνο έχασε εντελώς την όρασή του. Όταν κάναμε βόλτα προσέξαμε ότι μυριζόταν το νερό. Μετά άρχισε να μπαίνει σε λιμνούλες και κανάλια χρησιμοποιώντας μόνο την όσφρηση. Έκανε καταδύσεις και ανέβαινε στην επιφάνεια με πέτρες στο στόμα που έπαιρνε από τον βυθό. Μετά αρχίσαμε να ρίχνουμε μαλακά ελαφρά αντικείμενα, που ήταν καλύτερα για τα δόντια του. Ορμούσε μέσα στο νερό και μας τα έφερνε. Τότε ήταν που καταλάβαμε ότι είχε ξεχωριστό ταλέντο.»

«Η ψηφοφορία διήρκεσε έξι μήνες και το είχα ξεχάσει», συνέχισε η κυρία Σίμπσον. «Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με την τυφλότητά του και να τον εκπαιδεύσουμε να ζει χωρίς όραση. Αυτός όμως έβρισκε μόνος του τη λύση και προσαρμόστηκε στη νέα του κατάσταση πολύ εύκολα.»
«Ο Τζακ είναι ένας ευτυχισμένος σκύλος, πολύ κοινωνικός. Η αναπηρία του δεν τον εμποδίζει να χαίρεται τη ζωή και να είναι δραστήριος», κατέληξε η κυρία Σίμπσον.

Ένα μικρό δείγμα των ειδικών ικανοτήτων του Τζακ μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου