Ads

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συνταξιούχος πάλεψε με αλιγάτορα για να σώσει τον σκύλο του



Ο Στιβ με τη σκύλα του (δεξιά) και αριστερά μέλος του Τμήματος Αλιείας και Άγριας ζωής της Φλόριντας με το κεφάλι του νεκρού αλιγάτορα

Ο Στιβ Γκούσταφσον, 66 χρόνων, κλάδευε ένα δέντρο στην αυλή του σε μια κοινότητα συνταξιούχων στη Φλόριντα. Η σκύλα του Μπάουνς έπαιζε κάπου εκεί κοντά. Ξαφνικά άκουσε μια σκυλίσια κραυγή απελπισίας. Όταν γύρισε το κεφάλι είδε έναν αλιγάτορα να κρατά στο στόμα του τη σκύλα του και να απομακρύνεται κολυμπώντας.



Χωρίς να σκεφτεί καθόλου τη δική του ασφάλεια, έκαμε ένα άλμα και έπεσε φαρδύς πλατύς πάνω στη ράχη του αλιγάτορα, που ζύγιζε 65 κιλά.

Αργότερα δήλωσε τα εξής στην τοπική εφημερίδα: «Δεν ξέρω πώς μου ήλθε, αλλά φώναξα δυνατά ‘δεν θα μου την πάρεις’ και πετάχτηκα πάνω στον αλιγάτορα, όπως πέφτει κάποιος με την κοιλιά σε μια πισίνα. Η μόνη διαφορά είναι ότι προσγειώθηκα πάνω σε έναν αμερικανικό κροκόδειλο».
Ο Στιβ και η σκύλα του

Άρπαξε στη συνέχεια το πίσω πόδι του αλιγάτορα και άρχισαν να παλεύουν. Ο αλιγάτορας προσπάθησε να παρασύρει και τους δυο κάτω από το νερό. Ο Στιβ πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και κάποια στιγμή μπόρεσε να απελευθερώσει την σκύλα από τα σαγόνια του αλιγάτορα. Όταν ο τελευταίος του επιτέθηκε, εκείνος άρπαξε τη μύτη του και την έβαλε κάτω από την επιφάνεια του νερού. Η κίνηση αυτή ήταν σωτήρια, γιατί ο αλιγάτορας φοβήθηκε και, μόλις μπόρεσε να απελευθερωθεί, σταμάτησε την επίθεση. Σε αυτή τη φάση ο αλιγάτορας πρόλαβε και δάγκωσε το χέρι του Στιβ. Με γρήγορες κινήσεις κολύμπησαν προς την ξηρά. Για  καλή τους τύχη ο αλιγάτορας δεν τους ακολούθησε.

Ευτυχώς τα τραύματα τόσο της σκύλας όσο και του σωτήρα της δεν ήταν σοβαρά. Μεταφέρθηκαν φυσικά σε νοσοκομείο και τους έγιναν μερικές ραφές στις πληγές.

Δυο μέρες αργότερα το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής της Φλόριντας συνέλαβε και σκότωσε έναν αλιγάτορα, τον παρ’ ολίγον δολοφόνο του Στιβ και της Μπάουνς.

«Όταν με ρωτούν σχετικά με την αντίδρασή μου, τους απαντώ ότι δεν είχα επιλογή», δήλωσε ο Στιβ. «Αν δίσταζα ή καθυστερούσα, θα έχανα τον καλύτερό μου φίλο».

1 σχόλιο: