Ads

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Σταματήστε τη φοροδιαφυγή στο εμπόριο ζώων συντροφιάς




Στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απευθύνθηκε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων ζητώντας να μπει ένας φραγμός στο παράνομο εμπόριο κουταβιών, γατιών, ζώων συντροφιάς.




Το διαδίκτυο, οι εφημερίδες, τα περιοδικά ποικίλης ύλης, τα εξειδικευμένα και μη έντυπα κατακλύζονται από εκατοντάδες παράνομες αγγελίες πώλησης ζώων κάθε είδους, που εκτρέφονται συνήθως κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.



Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων απευθύνθηκαν στα αρμόδια υπουργεία, ώστε όχι μόνο να εντοπιστούν εκείνοι, που φοροδιαφεύγουν, αλλά επί της ουσίας να μην χρησιμοποιούνται τα ζώα για τους κερδοσκοπικούς σκοπούς αυτών, οι οποίοι το παίζουν φιλόζωοι, ενώ είναι στυγνοί έμποροι ψυχών.



Άλλωστε έχει εξαιρετική σημασία να καταλάβουμε, ότι τα ζώα έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζουμε πλάσματα κάποιας ράτσας, ενώ μπορούμε να αποκτήσουμε τετραπέρατους τετράποδους συντρόφους, οι οποίοι συνωστίζονται σε άθλια κυνοκομεία και σε ιδιωτικά καταφύγια.



Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 απαγορεύεται οποιαδήποτε αγγελία πώλησης σε διαδίκτυο, έντυπα ή αφίσες αν δεν αναφέρεται αριθμός microchip του ζώου ώστε να καταγράφονται άμεσα στα στοιχεία των ιδιοκτητών τους. Κάτι όμως που δεν τηρείται σχεδόν σε κανένα site με αγγελίες.


Zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου