Ads

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Σκύλοι παρηγοριάς για τις οικογένειες των θυμάτων του Newtown



Ένας από τους σκύλους παργοριάς στο Newtown

Σκύλοι παρηγοριάς ταξίδεψαν 1.300 χιλιόμετρα για να δώσουν αγάπη και παρηγοριά στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και στους κατοίκους της πόλης Newtown. Όλοι οι άνθρωποι εκεί συνεχίζουν να είναι συντετριμμένοι, μετά από την σφαγή στο δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ, όπου την περασμένη Παρασκευή ο 20χρονος Άνταμ Λάντζα σκότωσε 27 ανθρώπους, εκ των οποίων 20 παιδιά ηλικίας 6 ετών.



Πρόκειται για 10 γκόλντεν ριτρίβερς, που ανήκουν σε φιλανθρωπική οργάνωση, παρακλάδι λουθηρανικής εκκλησίας. Οι κάτοικοι του Newtown μπορούν ελεύθερα να τους χαϊδέψουν, να τους μιλήσουν και, με τον τρόπο αυτό, να αισθανθούν καλύτερα.

Ομάδα σκύλων παρηγοριάς με τους συνοδούς τους
«Οι σκύλοι δεν κρίνουν, εκφράζουν μόνο αγάπη», δήλωσε ο πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης που διαθέτει τους σκύλους παρηγοριάς. «Δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να επικοινωνήσουν με τους άλλους. Ο σκύλος είναι ένας φίλος που ηρεμεί και βοηθά τους ανθρώπους να ανοίξουν την καρδιά τους και να δεχθούν βοήθεια για το πρόβλημα που τους βασανίζει».


Η πρωτοβουλία με τους σκύλους παρηγοριάς άρχισε το 2008, όταν ένας οπλοφόρος σκότωσε πέντε φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Βόρειου Ιλλινόις. Μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια το πρόγραμμα μεγάλωσε και σήμερα διαθέτει 60 σκυλιά σε έξι πολιτείες. Οι σκύλοι με τους χειριστές τους πηγαίνουν οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη από στήριξη και παρηγοριά. Επισκέπτονται νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, και περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, όπως τυφώνες και σεισμούς.


Στο Newtown οι σκύλοι βοηθούν παιδιά αλλά και ενήλικες. «Η τραγωδία είναι ανείπωτη για όλους μας, όχι μόνο για τους συγγενείς των θυμάτων», δήλωσε κάτοικος της πόλης. «Οι σκύλοι είναι μια παρηγοριά. Είδα παιδιά θλιμμένα και σιωπηλά να χαμογελούν για πρώτη φορά, χάρη στην παρουσία των σκύλων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου