Ads

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η αγάπη των ανθρώπων τον επανέφερε στη ζωή





Ο Φραγκίσκος σε κώμα
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
Μια παγωμένη νύχτα του χειμώνα, πριν από δυο περίπου χρόνια, ένα ζευγάρι βρήκε ένα κουτάβι σε ένα κουτί από χαρτόνι, που κάποιος είχε πετάξει στην άκρη του δρόμου κοντά στο σπίτι τους. Το σκυλάκι ήταν παγωμένο και μόλις ανέπνεε. Το πήραν αμέσως σε ένα καταφύγιο ζώων που δεν εφαρμόζει την ευθανασία. Ο κτηνίατρος που το εξέτασε αποφάνθηκε ότι βρισκόταν σε βαθύ κώμα.


Εκτός από τη ζεστασιά του καταφυγίου ο Φραγκίσκος, αυτό το όνομα του έδωσαν, εισέπραττε καθημερινά και την αγάπη των ανθρώπων που τον έσωσαν και όλων όσοι επισκέπτονταν το καταφύγιο. Στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μάλιστα, πολλές ήταν οι κάρτες αγάπης που του έστειλαν οι φιλόζωοι της περιοχής.



Ενώ είναι σε κώμα οι καλοί άνθρωποι εκδηλώνουν την αγάπη τους
Όλη αυτή η αγάπη με την οποία τον περιέβαλαν έκανε το θαύμα της. Κάποια στιγμή άρχισε να συνέρχεται και άνοιξε τα μάτια του.


Αμέσως μετά, κάποιο μέλος του καταφυγίου τον πήρε σπίτι του για να έχει προσωπική φροντίδα μέρα και νύχτα. Για αρκετό καιρό δεν μπορούσε να φάει μόνος του ή να σταθεί στα πόδια του. Για δυο μήνες τον έτρεφαν με σωλήνα. Συνέχισαν να του μιλούν, να τον χαϊδεύουν και να του εκφράζουν την αγάπη τους. Παράλληλα άρχισε και φυσικοθεραπεία που τον βοήθησε να σηκώσει πρώτα το κεφάλι και μετά να σταθεί στα πόδια του. Με τον καιρό βρήκε τις δυνάμεις να τρέχει και να παίζει όπως ένας κανονικός σκύλος.
Κάποια στιγμή άνοιξε τα μάτια του, δεν μπορούσε όμως ακόμη να σηκώσει το κεφάλι του

Αυτά συνέβησαν πριν από δυο χρόνια. Τώρα ο Φραγκίσκος ζει με την οικογένεια που τον έχει υιοθετήσει. Η κυρία του είναι ενθουσιασμένη μαζί του. «Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τον Φραγκίσκο. Είναι ένας πολύ γλυκός και αγαπησιάρης σκύλος με πολλή ενέργεια, που του αρέσει να τρέχει και να παίζει έξω και να κοιμάται στον καναπέ. Ευχόμαστε όλα τα αδέσποτα να έχουν την τύχη του. Η οικογένειά μας δεν θα ήταν πλήρης χωρίς αυτόν. Έχει μεγάλα αποθέματα αγάπης να δώσει, γιατί είναι η αγάπη των ανθρώπων που τον έσωσε».

Υποβοηθούμενος μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του
Στη συνέχεια μόρεσε να τρέξει μέσα στο σπίτι κάτω από την επίβλεψη των ανθρώπων του

Τώρα μπορεί να τρέχει και να χαίρεται τη ζωή

Ο Φραγκίσκος σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου