Ads

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Τα Πάντα κάνουν τσουλίθρα


Αν οι εικόνες που έχετε στο μυαλό σας για τα Πάντα είναι να κάθονται κάπου νωθρά και να τρώνε αργά-αργά το μπαμπού τους, ξεχάστε τις. Εδώ έχουμε μια ομάδα από νεαρά Πάντα, όλο ζωή και ενέργεια και χαρά. Βρίσκονται στον κέντρο έρευνας για τα μεγαλόσωμα Πάντα της πόλης Σενγκτού της Κίνας. Ανεβαίνουν με την φροντίστριά τους σε μια ειδικά κατασκευασμένη γι’ αυτούς ξύλινη τσουλίθρα και, ουπς, να τους κάτω. Παίζουν και χαίροντα σαν μικρά παιδιά και μεταδίδουν και σε μας λίγη από τη χαρά της ζωής που νοιώθουν τα ίδια.

Και τώρα χαρείτε το βίντεο που ακολουθεί:

3 σχόλια:

  1. τα παντα στη φυση δε καθονται νωθρα να τρωνε το μπαμπου τους , τουλαχιστο οχι παντα ( τα παντα :P ) . στη φυση ειναι απο δεντρο σε δεντρο μεσα στη πυκνη βλαστηση . στο βιντεο που βλεπουμε τα παντα βρισκονται ΠΑΡΑφυσιν και εγκλησμενα ! τα παντα ανεβαινουν στα δεντρα οχι σε ξυλινες σκαλες . κανουν τραμπαλα απο κλαδι σε κλαδι κι οχι τσουλιθρα για να τα βλεπουν οι ανθρωποι . αν ειναι ομως ερευνητικο κεντρο που βοηθα στη μελετη τους για την υποβοηθηση του πλυθησμου τους παω πασο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε τα ΜΜΕ δείχνουν εικόνες με πάντα; Όταν χαρίζεται κάποιο πάντα σε ζωολογικό κήπο, όταν γίνεται προσπάθεια ζευγαρώματος και όταν υπάρχουν γεννητούρια. Αυτό είχα κατά νουν. Σ’ ότι αφορά στη φυσική ζωή των πάντα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το κεφαλαίο μπήκε με σκοπό να αποτρέψει τους αναγνώστες να σκεφθούν, έστω και προς στιγμήν, το επίρρημα αντί το ζώο! Η τσουλήθρα βρίσκεται σε κέντρο μελέτης και προστασίας των πάντα στην Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή