Ads

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ένα κουτάβι, που έχασε τα δυο του πόδια, ξαναρχίζει τη ζωή ως δίποδος πλέον σκύλος


Ο Λάντον μπορεί να σταθεί στα δυο του πόδια, τα πίσω όμως άκρα και ο σπόνδυλος είναι ακόμη αδύνατοι

Τα μπροστινά πόδια του ηλικίας 6 μηνών πιτ μπουλ έγιναν θρύψαλα όταν έπεσε από τον τρίτο όροφο στο σκληρό ασφαλτοστρωμένο οδόστρωμα. Οι τότε άνθρωποί του τον είχαν αφήσει χωρίς καμιά ιατρική περίθαλψη. Εκτός από το ορθοπεδικό του πρόβλημα, είχε και εγκαύματα στην κοιλιά και τα πόδια, γιατί όταν έπεσε, έμεινε πολλή ώρα αβοήθητος και η άσφαλτος έκαιε.


Ο Λάντον μετα την εγχείρηση
Όταν κατέληξε στην Ανθρωπιστική Οργάνωση Ντελ Νόρτε της Καλιφόρνιας, τον φρόντισαν πριν αποφασίσουν οριστικά πώς να αντιμετωπίσουν την περίπτωσή του. Οι ειδικοί αποφάνθηκαν ότι συναρμολόγηση των οστών ήταν επικίνδυνη ή αδύνατη και ότι η καλύτερη λύση ήταν ο ακρωτηριασμός των μπροστινών ποδιών και η εφαρμογή ενός εξαρτήματος με τροχούς για να μπορεί να μετακινείται. Του έδωσαν και το όνομα «Λάντον», μια και η επέμβαση συνέπεσε με τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Όταν, μετά από λίγες μέρες, η νοσοκόμα τον έβγαλε στον κήπο και του έδωσε μια δυο λιχουδιές, ο Λάντον έδειξε ανακουφισμένος και χαρούμενος. Η πρώτη προσπάθεια να περπατήσει με τα δυο πίσω πόδια δεν ήταν εύκολη ή ανώδυνη. Ένοιωθε πόνους στη σπονδυλική στήλη, κάτι που έκανε τους φροντιστές του να διακόψουν την προσπάθεια. Ως πρώτη υπαλλακτική λύση βρήκε το πηγούνι που το χρησιμοποιούσε για να ανασηκώνεται και να μετακινείται.

Έχουν περάσει ήδη δυο βδομάδες από την εγχείρηση και σύντομα θα αρχίσει φυσιοθεραπεία στον πισίνα αλλά και εκτός πισίνας με την μπάλα ώστε να δυναμώσουν τα πίσω άκρα και οι μυς της σπονδυλικής στήλης.

Οι γιατροί δεν έχουν αποφασίσει ακόμη πως θα λύσουν το πρόβλημα της αναπηρίας. Φαίνεται όμως ότι προσανατολίζονται στην λύση τροχών για τη στήριξη του μπροστινού μέρους του σώματος, κάτι που θα προστατέψει αλόγιστη πίεση στον σπόνδυλο.

Ο Λάντον φαίνεται να έχει πολλή ψυχική δύναμη και του ευχόμαστε να τα καταφέρει και να γίνει ολυμπιονίκης της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου