Ads

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Δυο γορίλλες αδέλφια ξανασμίγουν μετά από δυο χρόνια χωρισμού


Ο Κέσο και ο Αλφ ξανασμίγουν μετά από 2 χρόνια

Είναι έκδηλη η χαρά τους μόλις συναντιούνται μετά από δυο χρόνια χωρισμού. Ανοίγουν τα μπράτσα και πέφτει ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη ότι οι γορίλλες έχουν συναισθήματα και μνήμη όπως και οι άνθρωποι. Η αδελφική σχέση είναι μόνιμη και σταθερή, ο χωρισμός είναι πικρός, η μνήμη ζωντανή ώστε να αναγνωρίζει ό ένας τον άλλο, η χαρά της επανένωσης μεγάλη, η έκφραση της με αυτό το θερμό σφιχταγκάλιασμα… Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν πόσο πλούσιος είναι ο συναισθηματικός κόσμος των γοριλλών και πόσο πολύ μοιάζουν μαζί μας.


Ο Κέσο 13 και ο Αλφ 9 χρονών είναι αδέλφια. Γεννήθηκαν στην Ιρλανδία και μεγάλωσαν μαζί. Είναι εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Κέσο είναι μεγαλόσωμος, με γκρίζες τρίχες στη ράχη που δείχνουν την ηλικία του. Είναι ο αρχηγός. Ο Αλφ, τέσσερα χρόνια νεότερος, είναι μικρόσωμος, χωρίς γκρίζες τρίχες. Ακολουθεί τον μεγάλο αδελφό.

Οι δυο γορίλλες είναι διαφορετικοί, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, αλλά εκτιμούν και αναγνωρίζουν την προσωπικότητα του καθενός. Για τους γορίλλες αυτοί οι δεσμοί συγγένειας και φιλίας είναι πολύ σημαντικοί. Σ’ αυτούς εδράζεται η κοινωνική τους οργάνωση και η ικανότητα τους να αντιμετωπίζουν τους εχθρούς και να επιβιώνουν.

1 σχόλιο: