Ads

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μου έσωσε τη ζωή! Έχω υποχρέωση να του το ανταποδώσω!


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η γνωστή φωτογραφία του Τζον και του σκύλου του Σεπ

Aποκαλύπτουμε άγνωστες πτυχές της ζωής του Τζον Άνγκερ και του σκύλου του Σεπ, των οποίων η φωτογραφία συγκίνησε και συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους. Στο τέλος του κειμένου υπάρχει πρόσφατο βίντεο. 

Ο Τζον μαζί με την τότε αρραβωνιαστικιά του υιοθέτησαν τον Σεπ πριν από 19 χρόνια. Την πρώτη φορά που είδαν τον Σεπ ήταν στο καταφύγιο. Ο Σεπ, κουτάβι τότε, ήταν κλεισμένος σε ένα κλουβί μαζί με τη μάνα του. Ήταν κουλουριασμένος σε μια γωνιά του κλουβιού και δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται για οτιδήποτε. Και όμως, όταν η ματιά του Τζον και του κουταβιού συναντήθηκαν κάποια στιγμή, ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Χρειάστηκε πολλή δουλειά και αγάπη από μέρους του ζευγαριού μέχρι ότου ο σκύλος γίνει πιο κοινωνικός και χαρούμενος. Στην αρχή δεν ήξερε βασικά πράγματα, έβλεπε για πρώτη φορά παιγνίδια.

Ο Σεπ μεταφέρεται στη λίμνη
Όταν η σχέση του σκύλου με τους ανθρώπους του σταθεροποιήθηκε, η σχέση του ζευγαριού χάλασε. Μετά τον χωρισμό, ο Σεπ έμεινε με τον Τζον, ο οποίος στην απελπισία του σκεφτόταν  να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο Σεπ όμως ήταν εκείνος που τον κράτησε στη ζωή. «Το ότι είμαι ζωντανός ακόμη το οφείλω στον Σεπ», δήλωσε πρόσφατα ο Τζον.

Όταν άρχισαν τα προβλήματα με τα αρθριτικά, ο Τζον μόλις που είχε λεφτά να αγοράσει παυσίπονα. Ο κτηνίατρος ήταν απαισιόδοξος και φοβόταν ότι το τέλος του Σεπ ήταν κοντά. Κάποια στιγμή ήρθε στον Τζον η ιδέα της λίμνης, της οποίας τα νερά αυτήν την εποχή είναι ζεστά. Τον πήρε λοιπόν στην αγκαλιά του και, όπως τον κρατούσε μέσα στο νερό, ο Σεπ αποκοιμήθηκε. Η φωτογράφος Χάνα Στόουνχαουζ Χάντσον δεν βρέθηκε τυχαία στη σκηνή. Την είχε καλέσει ο Τζον να βγάλει κάποιες φωτογραφίες του Σεπ για να τις έχει και να τον θυμάται. Όταν έφτασε στη σκηνή, ενθουσιάστηκε. Μπήκε αυθόρμητα στο νερό και άρχισα να βγάζει φωτογραφίες, οι οποίες έκαναν τον Τζον και τον Σεπ διάσημους.

Η φωτογραφία άλλαξε τη ζωή ανθρώπου και σκύλου. Πολλοί άνθρωποι συγκινήθηκαν και έστειλαν αμέσως χρηματική βοήθεια. Έτσι ο Σεπ μπόρεσε να αρχίσει τη θεραπεία με λέιζερ. Ο κτηνίατρος που τον περιποιείται είναι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. «Είναι σαν να βάζεις λάδι σε σκουριασμένο εργαλείο. Κάνει καλό», δήλωσε ο κτηνίατρος μετά την πρώτη θεραπεία.

Η δημοσιότητα που πήρε ο Τζον δεν βοήθησε μόνο τον σκύλο του. Φαίνεται ότι βοηθά και τον ίδιο τον Τζον στην ιδιωτική του ζωή. Εκεί που ήταν κάπως μακριά από την κοινωνία και μόνος, τώρα πέφτουν βροχή οι προτάσεις από κορίτσια που θέλουν να τον γνωρίσουν…

Η φωτογράφος προσπάθησε να εξηγήσει την επιτυχία της φωτογραφίας της. «Σ’ αυτή τη φωτογραφία», είπε, «ο κόσμος βλέπει τα πάντα, από άδολη αγάπη μέχρι ελπίδα για το μέλλον του κόσμου. Βλέπουν ειρήνη, καλοσύνη, την υπέροχη σχέση ανάμεσα σε έναν άνθρωπο και τον σκύλο του».

Όσοι θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τον Τζον και τον Σεπ, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύντομο βίντεο που ακολουθεί:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου