Ads

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Να ζει ο σκύλος στο διαμέρισμα ή να μην ζει;




Πρόβλημα: Αγαπώ τα ζώα και σκέφτομαι να υιοθετήσω έναν σκύλο. Το πρόβλημά μου είναι ότι ο σκύλος που έχω υπόψη μου δεν είναι πολύ μικρός και εμείς ζούμε σε διαμέρισμα. Δεν θέλω να τον έχω φυλακισμένο. Ποια η γνώμη σας;



Απάντηση: Όσο μεγάλος και να είναι  ο σκύλος, μπορεί να ζήσει και να είναι ευτυχισμένος σε ένα διαμέρισμα, όσο μικρό και να είναι. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις φυσικά. 

Η πρώτη προϋπόθεση είναι ότι θα τον παίρνετε βόλτα εσείς ή άλλο μέλος της οικογένειάς σας τρεις φορές την ημέρα. Μια από αυτές τις βόλτες πρέπει να είναι λίγο πιο μεγάλη για να ασκείται και να κουράζεται λίγο σωματικά.

Άλλη προϋπόθεση είναι ότι από την αρχή καθορίζετε τους κανόνες συμβίωσης και τους τηρείτε με θρησκευτική ευλάβεια. Όταν ο χώρος είναι μικρός και ο σκύλος μεγάλος, η τήρηση των κανόνων καλής συμπεριφοράς αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Υπάρχει το ενδεχόμενο η ζωή μαζί του να είναι κάπως δύσκολη στην αρχή, αλλά με επιμονή και καλή διάθεση όλα διορθώνονται.

Μια άλλη προϋπόθεση είναι ότι περνάτε όσο γίνεται περισσότερο χρόνο μαζί του. Του δίνετε σημασία όταν είστε στο σπίτι, παίζετε μαζί του, του μιλάτε, τον αφήνετε να σας παρακολουθεί όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού και κάθεται δίπλα σας όταν βλέπετε τηλεόραση. Με άλλα λόγια, είναι μέλος της οικογένειας.

Τέλος τον παίρνετε μαζί σας όσο πιο συχνά μπορείτε στις εξόδους σας και του δίνετε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με κόσμο. 

Με άλλα λόγια προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τις  ανάγκες του ως σκύλου που είναι και του συμπεριφέρεστε ωσάν να είναι ισότιμο μέλος της οικογένειας. Αν το κάνετε αυτό, εκείνος θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου