Ads

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ξύλινα σκυλάκια κουνιστά και καρουζέλ




Ο Τιμ Ρέισερ στο ατελιέ του με ένα από τα σκυλιά του
Το άλογο ήταν μέχρι τώρα η κυρίαρχη μορφή για καρουζέλ και για ξύλινα κουνιστά αλογάκια. Γιατί όμως αποκλειστικά άλογα; Υπάρχουν και άλλα ζώα που είναι αγαπητά στους ανθρώπους, όπως οι σκύλοι, που μπορούν να γίνουν πρότυπα για έναν κατασκευαστή παιγνιδιών. Αυτό σκέφτηκε ο φιλόζωος γλύπτης Τιμ Ρέισερ από την Καλίφόρνια. Βάλθηκε αμέσως να σκαλίζει το ξύλο και να του δίνει τη μορφή σκύλου. Μετά πρόσεξε ώστε το κάθε γλυπτό να είναι όμοιο και με μια φυλή σκύλων. Στο τέλος το χρωμάτισε και έδωσε ζωή στο έργο του.

Ξύλινοι σκύλοι έτοιμοι για καρουζέλ

«Μια από τις δουλειές που έκανα ήταν να επιδιορθώνω παλιά ξύλινα αλογάκια» είπε ο Ρέισερ. «Κάποια στιγμή αποφάσισα να φτιάξω δικά μου ζώα. Το πρώτο ζώο που σκέφτηκα ήταν ο σκύλος γιατί αγαπώ τους σκύλους αλλά και γιατί πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα παιδιά αγαπούν αυτά τα ζώα.»

Ξύλινο κουνιστό κόκερ

«Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο μού το έκανε ο σκύλος μου», συνέχισε ο καλλιτέχνης. «Όταν βρέθηκε μπροστά στο πρώτο τελειωμένο έργο, το πήρε για πραγματικό σκύλο και πήγε να το μυριστεί όπως κάνει ένα σκυλί όταν συναντά έναν άγνωστο σκύλο».

Ξύλινο κουνιστό Αυστραλιανό πομενικό

Το κάθε ένα τελειωμένο έργο προϋποθέτει 375 έως 700 ώρες εργασίες. Οπότε και οι τιμές δεν είναι για όλα τα βαλάντια. Είναι γι’ αυτόν τον λόγο που εκτελεί μόνο παραγγελίες και δεν έχει έτοιμα έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου