Ads

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τελευταία νέα από το πιο διάσημο ζευγάρι άνθρωπος και σκύλος



Η αρχική φωτογραφία που δημιούργησε μεγάλη εντύπωση σε όλο τον κόσμο

 Όσοι είδατε τη φωτογραφία του σκύλου Σεπ να τον παίρνει ο ύπνος στην αγκαλιά του ανθρώπου του Τζον Άνγκερ ενώ βρίσκονταν και οι δυο στη λίμνη Σουπίριορ, δεν πιστεύω να την έχετε ξεχάσει. Με το θέμα ασχοληθήκαμε δυο φορές,  στις 10 και 12 Αυγούστου 2012.

Επανερχόμαστε για να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις. 

Πρώτα όμως πολύ σύντομη περίληψη των προηγούμενων αναρτήσεων. Ο σκύλος Σεπ, 19 χρονών, υπέφερε από αρθριτικά. Ο κτηνίατρος προϊδέασε τον Τζον Άνγκερ ότι ίσως ήρθε ο καιρός να τον κοιμίσουν. Ο Τζον δεν είχε τα χρήματα για να καλύψει τα έξοδα μιας πιο προηγμένης τεχνολογικά θεραπείας, δεν ήθελε όμως ούτε να αποχωριστεί τον σκύλο του με τον οποίο έζησε μια ζωή. Τυχαία βρήκε τη λύση της λίμνης. Το νερό απάλυνε τους πόνους του Σεπ και τον βοηθούσε να αποκοιμηθεί. Μια μέρα ο Τζον κάλεσε τη φωτογράφο Χάνα Στόουνχαουζ Χάντσον να τους βγάλει μερικές τελευταίες φωτογραφίες, την ώρα που ήταν και οι δυο μέσα στη λίμνη. Μια από αυτές τις φωτογραφίες έκανε τον γύρο του κόσμου, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες των τελευταίων μηνών.

Και τώρα η συνέχεια. Πολύς κόσμος έσπευσε να συνδράμει οικονομικά τον άνθρωπο και τον σκύλο του. Με τα χρήματα αυτά ο Σεπ είχε την καλύτερη ιατρική φροντίδα που υπάρχει, με αποτέλεσμα να μην υποφέρει όπως προηγουμένως. «Το βιολογικό του ρολόι έχει στραφεί 1-2 χρόνια πίσω» παρατήρησε ο Τζον. Με τη θεραπεία με λέιζερ οι πόνοι και το πρήξιμο  έχουν μειωθεί και ο σκύλος περπατά πιο γρήγορα, πιο ζωηρά και για περισσότερο χρόνο. Κοιμάται ήσυχα τη νύχτα. Την ημέρα δείχνει διάθεση για βόλτες, κουνά χαρούμενα την ουρά του και κρατά τα αφτιά του όρθια.

Η θεραπεία με λέιζερ τον ανακούφισε απο τους πόνους

Επειδή τα χρήματα από τις δωρεές αρκούσαν για τη θεραπεία του Σεπ και περίσσευαν, ο Τζον μαζί με τη φωτογράφο ίδρυσαν πρόσφατα το «Κληροδότημα Σεπ» που σκοπό έχει να βοηθήσει άπορες οικογένειες να καλύψουν τα έξοδα θεραπείας των άρρωστων ζώων τους.

Μια άλλη εξέλιξη που προέκυψε από τη δημοσιότητα που πήρε η ιστορία του Σεπ είναι ότι ο Τζον, χωρίς να το έχει επιδιώξει, ανακούφισε με την ιστορία του ανθρώπους που θρήνησαν απώλειες στη ζωή τους. «Πολλοί ήταν αυτοί που μαζί με τη δωρεά τους αφηγούνταν την ιστορία τους και εξομολογούνταν τον πόνο τους», είπε ο Τζον. «Ήταν φανερό ότι βρίσκονταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η φωτογραφία και η ιστορία μου τους έδινε θάρρος και τους ανακούφιζε κατά κάποιο τρόπο».

Τα στοιχεία των προηγούμενων αναρτήσεων έχουν ως εξής:

10 Αυγούστου, 2012, Η φωτογραφία ενός σκύλου και του ανθρώπου του δημιούργησαν απίστευτο ενθουσιασμό στο διαδίκτυο


12 Αυγούστου, 2012 «Μου έσωσε τη ζωή! Έχω υποχρέωση να του το ανταποδώσω»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου