Ads

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ορφανό σκυλάκι έμεινε κοντά στο νεκρό και σε αποσύνθεση σώμα της μάνας του

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 
Το σκυλάκι δίπλα σε ό,τι απέμεινε από τη σορό της μάνας του
Η πολύπαθη χώρα Μιανμάρ (Βιρμανία) υποφέρει από διακοινοτική βία στην πορεία της προς τη δημοκρατία. Η πείνα είναι γενικό πρόβλημα και η πρώτη προτεραιότητα των κατοίκων είναι η επιβίωσή τους. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι αναμενόμενο ότι τα κατοικίδια ζώα υποφέρουν ακόμη περισσότερο από τους ανθρώπους.




Η σημερινή μας ιστορία και η φωτογραφία που τη συνοδεύει αποτελούν απτό αλλά τραγικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στη μακρινή αυτή χώρα. Η φωτογραφία είναι έργο του φωτογράφου του Ρόιτερς Μινζαγιάρ, ο οποίος συνάντησε το σκυλάκι να κάθεται δίπλα σε ό,τι απέμεινε από το σώμα της μάνας του. Ο φωτογράφος προσπάθησε να πείσει ντόπιους να υιοθετήσουν το σκυλάκι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η απάντηση όλων ήταν στερεότυπη: «Δεν έχουμε φαγητό για μας και τα παιδιά μας, πώς μπορούμε να συντηρήσουμε έναν σκύλο;»

Ο φωτογράφος αφηγείται σε μια σελίδα του δικτύου NBC: «Άφησα χάμω τις φωτογραφικές μου μηχανές. Κάθισα και παρακολουθούσα το κουτάβι με πόνο καρδιάς. Μέσα μου έκλαιγα. Μετά πήρα μερικές φωτογραφίες. Του χάιδεψα το κεφάλι και εκείνο μου έγλειψε το χέρι. Μετά από λίγα λεπτά πήρα ακόμη μερικές φωτογραφίες».
Ένας ντόπιος που παρακολούθησε όλη τη σκηνή προσφέρθηκε να βοηθήσει. Στο τέλος οι δυο τους αποφάσισαν να πάρουν το κουτάβι στον βουδιστικό ναό του χωριού.

«Στη Μιανμάρ τα μοναστήρια είναι τα πιο ήσυχα και ασφαλή μέρη» δήλωσε ο φωτογράφος. «Πιστεύω ότι, υπό τις περιστάσεις, έκανα ό,τι μπορούσα για να βοηθήσω. Ελπίζω να ξαναδώ το σκυλάκι στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου