Ads

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η Λίκα χειρουργήθηκε με κάθε μυστικότητα και η κατάστασή της εξελίσσεται πολύ καλά



Η Λίκα μετά την επέμβαση
Οι ευχές όλων μας έπιασαν! Η σκύλα Λίκα χειρουργήθηκε με κάθε μυστικότητα στις 5 Δεκεμβρίου, αντί στις 20 Δεκεμβρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Ευτυχώς που η επέμβαση έγινε πιο νωρίς, γιατί η κατάσταση της υγείας της είχε εν τω μεταξύ χειροτερέψει. Κάποια άλλη επέμβαση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Δεκεμβρίου, ακυρώθηκε και έτσι η Λίκα πήρε σειρά πιο νωρίς.


Η Λίκα, ένα ημίαιμο Λαμπραντόρ και πρώην αδέσποτο, που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση λόγω καρδιακών προβλημάτων, δίχασε τη γαλλική κοινή γνώμη όταν έγινε γνωστό ότι θα εχειρουργείτο, και μάλιστα δωρεάν, από καρδιοχειρουργούς του Νοσοκομείου Montsouris, το οποίο είναι για ανθρώπους, όχι ζώα. Στη συνέχεια αποφασίστηκε η επέμβαση να γίνει από κτηνιάτρους.


Η πολύωρη χειρουργική επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής Alfort (Ecole Nationale Vétérinaire d'Alford, ENVA) και η Λίκα έμεινε δυο μέρες στην εντατική. Τώρα έχει πάρει εξιτήριο και επανενώθηκε με την πανευτυχή οικογένειά της. Μπόρεσε μάλιστα να κάνει μια μικρή βόλτα έξω και να πάρει μια γεύση από το χιονισμένο τοπίο.


«Κοιμάται πολύ και κουράζεται πολύ εύκολα, αλλά είναι ευτυχισμένη» δήλωσε ο άνθρωπός της. «Δεν μπορούσα να είχα καλύτερο δώρο για τα Χριστούγεννα».


Για το θέμα της Λίκα μιλήσαμε δυο φορές πρόσφατα:


«Οι εξελίξεις τρέχουν: τελικά η Λίκα θα χειρουργηθεί από κτηνίατρους», Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012 http://www.anthroposkaiskylos.blogspot.com/2012/12/blog-post_1626.html


«Ένα ημίαιμο Λαμπραντόρ, με σπάνια μορφή καρδιακής δυσλειτουργίας, διχάζει τους Γάλλους», Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012 http://www.anthroposkaiskylos.blogspot.com/2012/12/blog-post_207.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου