Ads

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

«Αφού μπορούν οι σκύλοι, τότε μπορείτε όλοι. Διασχίστε τους δρόμους από τις διαβάσεις πεζών»



Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάρης

Παράδειγμα από τους σκύλους! Στην προσπάθειά της για να ευαισθητοποιήσει τους Ρουμάνους πολίτες σχετικά με την προσωπική τους ασφάλεια στους δρόμους, η τροχαία της χώρας δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει μέχρι και τα… αδέσποτα σκυλιά!


Αδέσποτα μεν, πανέξυπνα δε, αφού βίντεο τα εμφανίζουν να κυκλοφορούν με απόλυτη ασφάλειας στους πολυσύχναστους δρόμους του Βουκουρεστίου, αφού χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα τις διαβάσεις πεζών (!), κάτι που δεν κάνουν οι άνθρωποι…



Το βίντεο της τροχαίας της Ρουμανίας έχει τίτλο «Διαλέξτε τη Ζωή» και προκάλεσε αίσθηση όταν παρουσιάστηκε στα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας. Η ιδέα για το βίντεο ήλθε από το… Youtube, και συγκεκριμένα από ένα ερασιτεχνικό βίντεο διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών, που έδειχνε πολλούς σκύλους να περιμένουν υπομονετικά πάνω στη διάβαση των πεζών το πράσινο φανάρι για να περάσουν απέναντι μαζί με τους ανθρώπους, αλλά μερικές φορές και μόνοι τους! Η τροχαία πήρε τις καλύτερες στιγμές απ’ αυτό το βίντεο και διαμόρφωσε το διαφημιστικό, το οποίο έχει διάρκεια λιγότερη από λεπτό, όμως προλαβαίνει να δείξει τουλάχιστον δέκα στιγμιότυπα αδέσποτων σκύλων (όχι εκπαιδευμένων, δηλαδή), που περνούν με ασφάλεια από τις διαβάσεις πεζών.



Παράδειγμα από τους σκύλους! Οι φιλοζωικές οργανώσεις του Βουκουρεστίου όχι μόνο δεν θίχτηκαν από το περιεχόμενο του μηνύματος, αλλά βοήθησαν την τροχαία στην παραγωγή του σποτ. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι οι σκύλοι εκπαιδεύονται μόνοι τους απ’ αυτά που βλέπουν και από ένστικτο πια γνωρίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να διασχίσουν το δρόμο από τις παράλληλες γραμμές των διαβάσεων παρά από άλλα σημεία.



Το μήνυμα στο τέλος του διαφημιστικού καθιερώνει το σλόγκαν «Αφού μπορούν αυτοί, τότε μπορείτε όλοι. Διασχίστε τους δρόμους από τις διαβάσεις πεζών». Στην οθόνη εμφανίζεται και μια… παράφραση του γνωστού διεθνούς σήματος για τη διάβαση πεζών, όπου δείχνει να περνάει τη διάβαση κι ένας… σκύλος!



Στο Βουκουρέστι ζουν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κάτοικοι και 40.000 αδέσποτοι σκύλοι. Η ρουμάνικη τροχαία αναγκάστηκε να ψάξει για διαφημιστικά σποτ λόγω της πολύ κακής κυκλοφοριακής αγωγής των Ρουμάνων. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε από την τροχαία μόνο ο ένας στους επτά πεζούς χρησιμοποιεί πάντα τις διαβάσεις πεζών για να διασχίσει το δρόμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου