Ads

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοφανές: επετράπη σε έγκυο γυναίκα να έχει μαζί της τον σκύλο της την ώρα του τοκετού



Μπάρνι
Η έγκυος γυναίκα, μαζί με τον σύζυγό της και τον σκύλο τους Μπάρνι, πήγε στο νοσοκομείο St. Michael της πόλης Μπρίστολ της Αγγλίας να γεννήσει. Η διεύθυνση του νοσοκομείου είχε προηγουμένως δώσει τη συγκατάθεσή της για την παρουσία του Μπάρνι στο μαιευτήριο. Το επιχείρημα της εγκύου, το οποίο έγινε δεκτό από τη διεύθυνση, ήταν ότι η παρουσία του Μπάρνι θα επενεργούσε πάνω της ηρεμιστικά και ότι ο σκύλος είναι πιστοποιημένος σκύλος θεραπείας. Μετά τον τοκετό ο σκύλος με το νεογέννητο και τους γονείς πήγαν στο σπίτι τους.


Η παρουσία σκύλου σε μαιευτήριο είναι πρωτοφανές γεγονός και σχολιάστηκε αρνητικά από το προσωπικό του νοσοκομείου. 


Ένα επιχείρημα εναντίον της απόφασης του νοσοκομείου ήταν ότι μετά τον τοκετό, που διήρκεσε δυο ώρες, δεν έγινε κάποια επιπρόσθετη απολύμανση του μαιευτηρίου. Εκτός από αυτό, φαίνεται ότι υπάρχει ο γενικότερος φόβος ότι ο Μπάρνι θα δημιουργήσει προηγούμενο και ότι στο μέλλον θα έχουν μέσα στα πόδια τους κατοικίδια με τη δικαιολογία ότι συμβάλλουν στη συναισθηματική στήριξη των ασθενών.
Η διεύθυνση του νοσοκομείου υπεραμύνθηκε της απόφασής της λέγοντας ότι έγινε η απαραίτητη απολύμανση μετά τον τοκετό, ότι πρόκειται για σκύλο θεραπείας ο οποίος επισκέπτεται συχνά το νοσοκομείο, ότι του επετράπη η παρουσία όχι ως κατοικίδιου αλλά ως πιστοποιημένου σκύλου θεραπείας και, τέλος, ότι ο ειδικός επί των λοιμωδών ασθενειών του νοσοκομείου είχε δώσει τη συγκατάθεσή του.

Το νοσοκομείο St Michael στο Μπρίστολ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου