Ads

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τον κατέβασε από τον Προαστιακό για να βάλει σε σακούλα τον σκύλο!





Ο Βαγγέλης Γανιάρης θέλησε χθες τα μετακινηθεί μαζί με τον σκύλο του χρησιμοποιώντας τον Προαστιακό από την Μεταμόρφωση προς την Κόρινθο. Πλήρωσε το εισιτήριο του και επιβιβάστηκε στο τρένο στις 14:10. Όμως στον σταθμό του Ασπρόπυργου ο υπάλληλος που μπήκε για να ελέγξει ποιοι έχουν ή ποιοι δεν έχουν εισιτήριο, του έκανε παρατήρηση και του ζήτησε να αποβιβαστεί επειδή είχε μαζί του τον σκύλο.




Ο κ. Γανιάρης για να αποφύγει την έξοδο από τον συρμό και να φτάσει εγκαίρως στον προορισμό του πήρε το ζώο και άλλαξε σημείο μέσα στο βαγόνι, μάλιστα κάθισε σε μια θέση όπου γύρω του δεν υπήρχαν συνεπιβάτες.



Ο ίδιο ελεγκτής δύο στάσεις πιο κάτω ξανάρχισε τις παρατηρήσεις. Του είπε πως δεν επιτρέπεται, του είπε ότι απαράδεκτο και του τόνισε, ότι πρέπει να κατέβει στην επόμενη στάση να βάλει τον σκύλο σε μια σακούλα (!) ή σ’ ένα κουτί (!) και στη συνέχεια να συνεχίσει το ταξίδι.



Προφανώς ο ελεγκτής δεν γνώριζε - αν και θα έπρεπε - ότι για τα κατοικίδια απαιτείται κουτί μεταφοράς μόνο αν αυτά ζυγίζουν πάνω από 10 κιλά.



Ένας πληροφορημένος ελεγκτής θα έπρεπε π.χ. να ζητήσει το βιβλιάριο υγείας του σκυλιού – αυτό απαιτείται να το έχουμε πάντα μαζί μας όταν συνταξιδεύουμε με τα ζωάκια μας – να ελέγξει από εκεί το βάρος του ζώου και τότε να του κάνει παρατήρηση για το αν έπρεπε ή όχι να το μεταφέρει σε ειδικό κουτί μεταφοράς και όχι σε σακούλα γιατί ο σκύλος δεν είναι πατάτες για να τον τσουβαλιάσουμε.



Καλή είναι η αυστηρότητα αλλά όχι όταν εφαρμόζεται από αδαείς ή ημιμαθείς που το παίζουν ξερόλες.



Όπως μας εξήγησε ο κ. Γανιάρης το σκυλί του δεν έφερε φίμωτρο (αν και αυτό κρίνεται αναγκαίο από τον νομοθέτη), όμως το κρατούσε από το λουρί, ήταν πολύ ήσυχο και κανείς από τους συνεπιβάτες του δεν ενοχλήθηκε, εντούτοις αναγκάστηκε να κατέβει στην Κινέττα, αφού ο ελεγκτής επέμενε, ότι δεν επιτρέπεται να συνεχίσει έτσι το ταξίδι προς την Κόρινθο.



Τι ισχύει



Η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ Α.Ε.» αποδέχτηκε το αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) και προσαρμόστηκε στις διατάξεις, όπως ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία και στις εγκυκλίους του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, ώστε να επιτρέπεται η μεταφορά ζώων συντροφιάς και με τα τρένα.



Η μεταφορά τους  γίνεται κανονικά αλλά υπό προϋποθέσεις, που σχετίζονται με το μέγεθος του ζώου, τα δρομολόγια - που μπορεί να μετακινηθεί ο επιβάτης π.χ. με το σκυλί του κ.ο.κ. - τόσο στις αμαξοστοιχίες όσο και στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.



Όπως αναφέρεται στην επιστολή, που εστάλη, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην Π.Φ.Π.Ο. στις 28-11-2012 σχετικά με τις προϋποθέσεις: «Ειδικά οι μικρόσωμοι σκύλοι βάρους έως 10 κιλών είναι δυνατόν να γίνουν δεκτοί και χωρίς συσκευασία στις αμαξοστοιχίες  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πρέπει δε σε κάθε περίπτωση να φέρουν λουρί και φίμωτρο».

 http://www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου