Ads

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Τι είδους άσκηση μπορεί να έχει το σκυλάκι μου στο διαμέρισμα;



Σκυλοβαριέται ο σκυλάκος μας. Αν κάποιος πιάσει τη μπάλα και τη ρίξει, θα ζωντανέψει και θα χαρεί η ψυχούλα του.


Πρόβλημα: Μιλήσατε για άσκηση και παιγνίδι και εγώ συμφωνώ μαζί σας. Το πρόβλημα τώρα το χειμώνα με τις βροχές και το κρύο είναι που αναγκαζόμαστε να περιοριστούμε στο διαμέρισμα. Το σκυλάκι μου είναι μικρό, αλλά του λείπει η καθημερινή βόλτα. Τι ασκήσεις μπορούμε να κάνουμε;



Απάντηση: Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, φτάνει να αφήσετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να αφιερώσετε κάποιο χρόνο. Θα σας δώσω δυο παραδείγματα παιγνιδιών που προσφέρουν την ευκαιρία άσκησης και ψυχικής τόνωσης του τετράποδου φίλου σας.


Το ένα είναι το πολύ γνωστό παιγνίδι με την μπάλα. Την ρίχνετε και το σκυλάκι τρέχει, την παίρνει στο στόμα και σας την φέρνει. Αν ρίξετε την μπάλα 5 μέτρα μακριά, το σκυλάκι σας θα διανύσει τρέχοντας 10 μέτρα για να σας την φέρει πίσω. Αν επαναλάβετε αυτή την άσκηση 10 φορές, το μικρό σας σκυλάκι θα έχει διανύσει τρέχοντας μιαν απόσταση 100 μέτρων. Μπορείτε φυσικά να επαναλάβετε την άσκηση όσες φορές θέλετε και όσες φορές το σκυλάκι σας έχει όρεξη να κυνηγά την μπάλα. Εννοείται ότι κάθε φορά που σας φέρνει την μπάλα το επαινείτε και, κάπου-κάπου, του δίνετε και καμιά λιχουδιά. 


Το άλλο παιγνίδι είναι το γνωστό κρυφτούλι. Κρύβεστε κάπου και του φωνάζετε να έρθει να σας βρει. Είναι φυσικά προτιμότερο να υπάρχει ένα δεύτερο άτομο στο σπίτι, ώστε να μην προδίδετε τον κρυψώνα σας φωνάζοντας. Η σωματική άσκηση δεν θα είναι μεγάλη, το παιγνίδι όμως αυτό προσφέρει κάποια ευκαιρία ψυχικής διέγερσης και σπάζει την μονοτονία της ημέρας. Σχετικό με το κρυφτούλι είναι και το βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου