Ads

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πιστό Πιτ Μπουλ έπεσε υπερασπιζόμενο το σπίτι του, βοήθησε όμως στον εντοπισμό του δολοφόνου μέσω DNA



Το ηρωικό Πιτ Μπουλ
Ένας σκύλος που σκοτώθηκε υπερασπιζόμενος το σπίτι και την οικογένειά του βοήθησε την αστυνομία να εντοπίσει τον δολοφόνο. Οι ληστές ήταν τρεις και ένοπλοι, ο σκύλος όμως δεν τα έβαλε κάτω. Η συμπλοκή ήταν βίαιη και ο σκύλος δάγκωσε έναν από τους ληστές. Αυτός φεύγοντας πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο. Οι ληστές είχαν ήδη σκοτώσει ένα από τα κορίτσια του σπιτιού και τραυματίσει σοβαρά ένα άλλο κορίτσι.


Οι αστυνομικοί που έφθασαν στη σκηνή του εγκλήματος και αντιλήφθηκαν ότι ο σκύλος είχε δαγκώσει το πόδι ενός από τους ληστές, πήραν από τα υγρά του στόματος του σκύλου για τυχόν DNA.



Ο δολοφόνος
Το δείγμα εστάλη στην Ουάσιγκτον για αναλύσεις τον Οκτώβριο. Τα αποτελέσματα του DNA άργησαν μερικούς μήνες να γίνουν γνωστά. Η επεξεργασία τους όμως έδειξε ότι αντιστοιχούσαν με τα στοιχεία κάποιου άνδρα 24 χρονών. Όταν επιδίωξαν να τον συλλάβουν ανακάλυψαν ότι ο άνθρωπος αυτός βρισκόταν ήδη στη φυλακή για άλλο αδίκημα που διέπραξε.


Ο ληστής κατηγορήθηκε και θα δικαστεί σύντομα. Η αστυνομία είναι ικανοποιημένη που οι αναλύσεις DNA συνδέουν τον ληστή με το έγκλημα.  Πιστεύουν μάλιστα ότι τα νέα στοιχεία αποτελούν πειστικά τεκμήρια που θα οδηγήσουν σε καταδίκη των ενόχων. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δυο ενόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου