Ads

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Κάτω τα πόδια σου από πάνω μου



Eρώτηση: (Ομοβροντία ερωτήσεων μας έστειλε ο φίλος Παναγιώτης, πέντε τον αριθμό. Θα τις απαντήσουμε όλες , αλλά το πολύ πράμα θέλει και πολύ χρόνο).  Πρώτη ερώτηση: Αν και προσπάθησα, πάντα πηδάει πάνω μας με σκοπό να παίξει...αλλά είναι λίγο σπαστικό.
Σημειωση: Είναι μόλις 6 μηνών, οπότε έχει ακόμα χρόνο! :)


Απάντηση: Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο τα σκυλιά να υποδέχονται τους ανθρώπους της οικογένειάς τους πηδώντας πάνω τους και γλείφοντάς τους. Το κάνουν αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους: Για να εκδηλώσουν την αγάπη τους ή την ικανοποίησή τους γιατί οι ώρες της μοναξιάς τελείωσαν. Για να εκφράσουν τη χαρά τους γιατί σε λίγα λεπτά μετά την άφιξη του μεγάλου αρχηγού θα ακολουθήσει το μεγάλο γεύμα της ημέρας. Άλλωστε και οι συγγενείς τους οι λύκοι έτσι υποδέχονται τα ενήλικα μέλη της αγέλης όταν επιστρέφουν από το κυνήγι. Τους γλείφουν το πρόσωπο και αυτοί αποβάλλουν από το γεμάτο τους στομάχι ένα μέρος της λείας, για να ταΐσουν τα νεαρά μέλη της οικογένειας.


Ευτυχώς για σας το πρόβλημα μπορεί να θεραπευθεί, αν ακολουθήσετε την εξής τακτική: Σταθείτε όρθιος και ακίνητος μόλις το σκυλί πεταχτεί πάνω σας. Σε λίγο θα καταλάβει ότι ο τρόπος αυτός δεν οδηγεί πουθενά, δεν έχει οποιαδήποτε ευχάριστα αποτελέσματα και θα σταματήσει. Μην τον μαλώσετε και προπαντός μην το σπρώξετε από πάνω σας. Μείνετε ήρεμος και ακίνητος, μέχρις ότου ησυχάσει. Μόλις το σκυλί ηρεμήσει και κάθε φορά που συμπεριφέρεται με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε, τότε πέστε του μια καλή κουβέντα, χαϊδέψτε το, ή ακόμη δώστε του ένα κομματάκι τροφή. 

Την ίδια ακριβώς τακτική θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι ξένοι σας. Μπορείτε αν θέλετε να γίνετε ταυτόχρονα και λίγο αρνητικός, ιδιαίτερα όταν έχετε επισκέπτες. Πριν ανοίξετε την πόρτα, δένετε το λουρί στο περιλαίμιό του και μόλις πηδήσει του λέτε ένα αυστηρό «όχι» και τραβάτε απότομα το λουρί προς τα κάτω. Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα το σκυλί σας, το καμάρι σας, θα είναι υπόδειγμα καλής συμπεριφοράς.

3 σχόλια:

  1. δε νομιζω οτι χρειαζεται το τραβολογημα κυριε αντωνη σε καμια περιπτωση , ειδικα οταν το σκυλι ειναι φορτισμενο απο το αγχος μιας επισκεψης η την εισοδο του " ιδιοκτητη" του μετα απο απουσια . το τραβηγμα το αποτομο θα επιτεινει ακομα περισσοτερο την ενταση του σκυλου. το γυρισμα της πλατης μας ακριβως την στιγμη που παει να σηκωθει για να πηδηξει πανω μας ειναι ο καλυτερος τροπος πιστευω. το ιδιο να ζηταμε να κανουν και οι επισκεπτες μας . γυρισμα πλατης και αδιαφορια μεχρι να σταματησει να πηδα και στη συνεχεια οταν κατσει η ξαπλωσει μπραβο κι επιβραβευση με χαδι η λιχουδια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ότι αφορά το τράβηγμα του λουριού είναι θέμα άποψης. Το πιο σημαντικό κατα τη γνώμη μου είναι πως εκτελείται αυτή η πράξη. Με το γύρισμα της πλάτης συμφωνώ. Ευχαριστώ που το αναφέρατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή