Ads

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ένα κοριτσάκι μιλά με τον Θεό


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Ένα κοριτσάκι 4 χρονών γράφει στον Θεό να προσέχει τη σκυλίτσα του που μόλις είχε πεθάνει. Λίγες μέρες αργότερα παίρνει ένα γράμμα με την υπογραφή «Θεός»…




 Οι κυβερνητικές υπηρεσίες γενικά δεν χαρακτηρίζονται από ευαισθησία και πρωτοτυπία. Υπάρχουν, φαίνεται, και εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Διάβασα πρόσφατα μια τρυφερή, συγκινητική ιστορία που συνέβη στην Αμερική. Πρωταγωνιστές, ένα κοριτσάκι 4 χρόνων και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, που δεν φημίζονται για την αποτελεσματικότητά τους. Την ιστορία αφηγείται η μητέρα του κοριτσιού.

 «Η σκύλα μας Άμπι, 14 χρόνων, πέθανε τον περασμένο μήνα. Μία μέρα μετά τον θάνατό της, η τετράχρονη κόρη μου Μέρεντιθ έκλαιε απαρηγόρητα και επαναλάμβανε πόσο της λείπει η Άμπι. Μου είπε ότι ήθελε να στείλει ένα γράμμα στον Θεό, ώστε, όταν η Άμπι πάει στον ουρανό, ο Θεός να την αναγνωρίσει. Της είπα ότι αυτή ήταν μια καλή ιδέα και προσφέρθηκα να γράψω αυτά που θα μου υπαγόρευε. Έγραψα τα εξής:

Αγαπητέ Θεέ,

Μπορείς σε παρακαλώ να φροντίσεις τη σκύλα μου; Πέθανε χθες και τώρα είναι μαζί σου στον ουρανό. Μου λείπει πάρα πολύ. Χαίρομαι που μου επέτρεψες να την έχω δική μου, αν και αρρώστησε. Ελπίζω να παίζεις μαζί της. Της αρέσει το κολύμπι και οι μπάλες. Σου στέλλω και μια φωτογραφία της ώστε να την αναγνωρίσεις όταν τη δεις.
Μου λείπει πραγματικά.

Μέρεντιθ

Κλείσαμε το γράμμα και τη φωτογραφία της σκύλας σε έναν φάκελο πάνω στον οποίο γράψαμε: Θεός, Ουρανός. Η Μέρεντιθ κόλλησε όσα περισσότερα γραμματόσημα μπορούσε, γιατί, όπως είπε, ο ουρανός είναι αρκετά μακριά, και ταχυδρομήσαμε τον φάκελο. Λίγες  μέρες αργότερα , με ρώτησε αν ο Θεός πήρε το γράμμα και της απάντησα ότι πρέπει να το πήρε.

Χθες ήρθε με το ταχυδρομείο ένα μεγάλο κουτί τυλιγμένο με χρυσό χαρτί και παραλήπτη την Μέρεντιθ. Το άνοιξε η κόρη μου. Μέσα υπήρχε ένα βιβλίο με τίτλο «Όταν ένα κατοικίδιο πεθάνει». Μέσα στο βιβλίο υπήρχαν το γράμμα και η φωτογραφία που έστειλε στον Θεό και η εξής χειρόγραφη σημείωση:

Αγαπητή Μέρεντιθ,

Η Άμπι έφτασε ασφαλής στον ουρανό. Η φωτογραφία της με βοήθησε να την εντοπίσω αμέσως. Η Άμπι δεν είναι πλέον άρρωστη. Η ψυχή της ζει εδώ μαζί μου, όπως ζει μέσα στην καρδιά σου. Η Άμπι ήταν ευτυχισμένη όσο καιρό ζούσε μαζί σου.

Μια και εδώ πάνω δεν υπάρχουν υλικά αντικείμενα, σου επιστρέφω το γράμμα σου μαζί με τη φωτογραφία.

Σ’ ευχαριστώ για το όμορφο γράμμα σου. Ευχαριστώ επίσης τη μαμά σου που σε βοήθησε να το γράψεις και να μου το στείλεις. Έχεις μια υπέροχη μαμά. Τη διάλεξα ειδικά για σένα.

Κάθε μέρα σου στέλλω τις ευλογίες μου. Να θυμάσαι ότι σε αγαπώ πολύ. Και να ξέρεις ακόμη κάτι, είναι πολύ εύκολο να με βρεις γιατί είμαι παντού όπου υπάρχει αγάπη.

Με αγάπη,

Θεός»

1 σχόλιο:

  1. Φανταστική ιστορία. λατρεύω τα ζώα και είμαι γνωστή..σκυλομαμά ..Για μένα είναι απαραίτητο να μεγαλώνει ένα παιδί με ένα ζωάκι.Τα κορίτσια μου αγαπόύν με λατρεία τα ζώα και τα εγγόνια μου το ίδιο.Είμαι σίγουρη οτι και τα δικά τους παιδιά θα κάνουν το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή